čtvrtek 25. července 2013

Zakyntos

Po pěti letech zase v Řecku. Cílem bylo najít klidné místo na ostrovech v daném čase, ubytování co nejblíže k moři a bez jídla. Tentokrát 12. - 23. července. Výběr padl na ostrov Zakyntos, a protože jsme objednávali dovolenou na poslední chvíli, ostatně tak, jako vždy, moc velký výběr nebyl. Ale zadařilo se.
Studia Kozanos ve středisku Ammoudi vypadali jako v katalogu. Z našeho pokoje ve druhém patře to bylo k moři přímo dolů na pláž 104 schodů okolo bazénu.


Nějak jsme se do bazénu za celou dovolenou nedostali. Zato v moři jsme byli alespoň pětkrát denně.

Na čtyři dny jsme si půjčili auto a objeli jsme všechny zajímavosti co ostrov nabízí. A je jich hodně. Předně krásné bílé koupací pláže. Zátoky s hlubokou modrou vodou. Pláže na kterých hlídají hnízda želv. Pláže s divokými skálami.



Nevynechali jsme ani ostaní zajímavosti ostrova, nejvyšší kopec - bratru 725m, kláštry, hlavní město Zakyntos, nejstarší olivu na ostrově, slavné azurové jeskyně, majáky, větrné mlýny a tak dále.


Utrpěli jsme i dva výlety. Jeden za želvami, což je trochu praštěné křižování zátoky Laganas, dokud nepotkáte želvu. A potom čekání, až vyplave k hladině aby se nadechla. Zhruba každých pět minut. Docela nuda.A druhý na pevninu do Olympie. Trochu dlouhé, ale docela zajímavé.

Samozřejmě jsme stihli válet se na lehátku u moře a jíst v místních tavernách. Dávali jsme přednost hotelu Clear Horizon. Jednak přímo sousedil s našimi apartmány, jednak tam skvěle vařili a jednak tam mluví slovensky. Ale vyzkoušeli jsme mimo jiné i nevýchodnější, nejzápadnější i nejsevernější tavernu na ostrově a všude bylo jídlo skvělé.
A také máme seznam toho, co jsme nestihli a co by stálo za to navštívit příště.



Zájezd 38000, auto, jídlo, pití a vše ostatní 29500. Celkem 67500.